Havalandırma Klima Sistemleri

Havalandırma Klima Sistemleri

Havalandırma Klima Sistemleri, alanda yoğun ve kirli havayı filtre vasıtasıyla ortamdan arındıran ve sirkülasyonu gerçekleştiren sistemlere verilen addır. Havalandırma Klima sistemleri özel filtrelere sahiptir. Filtre sayısı çoğaldıkça İnsan yoğunluğun fazla olduğu ortamlarda ve alanlarda hava sirkülasyonu sağlamaktadır. Havalandırma klima sistemleri günümüzde sıkça tercih edilen klima sistemlerindendirHava kirliğininin yüksek olduğu ortamlardan sıkça kullanılmakta olup, bacalardan kirli havanın karışmasını önlemek bu sistemler sıkça kullanılmaktadır.

Havalandırma Klima Sistemlerinin bir diğer avantajı, havalandırmadan kaynaklanan sıcaklık değişikliklerini korumakta olup, Böylece sürekli rahat ve temiz bir ortam sağlar. Havalandırma klima  sistemlerinde klima sistemi üzerine eklenen yük azaltılır ve enerji tasarrufuna dönüşür.

Havalandırma Klima Sistemleri Bakım Arıza Montaj Servisi

Havalandırma Klima Sistemleri ayrıca, ortam havasında bulunan toz, parçacık ve klima santrali tipine göre mikro organizmaları da başarılı bir şekilde filtreleyebilir. Günümüzde paket tip klima santralleri otomasyon sistemi ile kontrol edilebilmesi, kullanım kolaylığı ve az yer kapladığı için daha çok tercih edilmektedir. 

Havalandırma klima sistemleri kullanılacak alanlarda oksijenin sağlıklı bir şekilde bulunabilmesi için oldukça önemlidir. Havalandırma klima sistemleri sayesinde içerideki oksijen miktarı korunabilmektedir. Konutlar, otoparklar, okullar, laboratuvarlar, büyük ve ticari mutfaklar, ana okullar ve yuvalar ve hastanelerde kullanılan havalandırma klima sistemleri kullanıcısına konfor ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. 

Havalandırma Klima Sistemleri Bakım Arıza Montaj Servisi

Havalandırma Klima Sistemleri

Sağlıklı ve temiz iç mekân havası, iyi bir yaşam kalitesinin anahtarıdır. Sürekli camları açmaya ve eve temiz havaya gitmeye gerek kalmadan hava kalitesi iyi olduğunda çalışmak çok daha güzel. Hem klima hem de havalandırma, iç mekân havasının kalitesini artırmaya yardımcı olur. Günlük dilde kolayca karıştırılsa da ikisi havayı farklı şekillerde etkiler. Nasıl farklıdırlar ve bunlarla ilgili olarak nelere dikkat edilmelidir?

Klima ve havalandırma

Havalandırma basitçe kullanılmış ve “kirli” iç mekân havasının uzaklaştırılması ve yeni, taze ve oksijen açısından zengin hava ile değiştirilmesi anlamına gelir. Havalandırma biz sakinlerin var olmasını ve nefes almasını kolaylaştırır. Havalandırma ayrıca dairenin yapılarını iyi durumda tutar. Ayrı bir üniteye sahip klima ise, iç mekân havasının geri dönüştürülmesi ve örneğin soğutularak veya nemin uzaklaştırılmasıyla niteliklerinin değiştirilmesi anlamına gelir.

 

Yatağınız yaz sabahları ter içindeyse, hava soğutucusu veya havadan havaya ısı pompasının soğutma işlevi kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayabilir. Havadan havaya ısı pompası ayrıca daha soğuk aylarda binayı ısıtmaya yardımcı olur. Havalandırma ise, mevsim ne olursa olsun havayı her zaman taze ve kolay nefes almasını sağlar. Ancak soğutma kapasitesi sınırlıdır. Teknik olarak havalandırma ve iklimlendirme tek veya tamamen ayrı üniteler ile gerçekleştirilebilir.

 

Klima, örneğin duvara monte edilmiş bir havadan havaya ısı pompası, portatif bir klima ünitesi, bir fan konvektörü veya bir soğutma ışını vasıtasıyla uygulanabilir. Bu cihazlar, iç ortam havasını geri dönüştürür ve nemi soğutarak ve uzaklaştırarak niteliklerini değiştirir, ancak havanın yerini almazlar. Bu nedenle işlenen hava her zaman aynıdır, sadece nitelikleri değişir. Soğutma sırasında üniteler, geri dönüştürülmüş iç havadaki suyu yoğuşur ve böylece havadaki nemi giderir. Bu, yaşama konforu için soğutmadan daha önemlidir, çünkü nem ciltte rahatsızlık hissi verir- terlemeye çok benzer. Hiç kimse sürekli terlemek istemez.

 

Klima üniteleri havayı geri dönüştürdüğü için günlük yaşamla ilgili kokuları havadan çıkarmazlar. Bu kokulara örneğin yemek pişirmek, nefes almak ve çamaşır yıkamak neden olur. Havadan havaya ısı pompası, soğuk aylarda binanın ısınmasına yardımcı olurken, ısıtma için kullanılsa bile duş ve saunanın neden olduğu nem yükünü azaltamaz.

 

Klima ayrı bir ünite ile uygulanabileceği gibi binanın havalandırma sistemi ile de entegre edilebilir. Havalandırma sisteminin besleme havası kanalına monte edilen kanal radyatörü, daireye giren havayı soğutur ve nemi uzaklaştırarak, sıcak ve nemli havalarda daha kolay başa çıkmayı sağlar. Örneğin, soğuk jeotermal ısı toplama devresi sıvısı, soğutucu olarak kullanılabilir.

Havalandırma, iç havayı dış hava ile değiştirir

Havalandırma, “havaya maruz kalma” anlamına gelen Latince havalandırmadan gelir. Kullanılmış iç hava alınır ve yeni ve temiz hava ile değiştirilir. Mekanik havalandırma sistemi genellikle ev inşa edildiğinde veya tadilatlarla bağlantılı olarak tasarlanır ve uygulanır. Havalandırma boruları yapılara ve havalandırma ünitesine teknik bir alana, banyoya veya başka bir uygun yere monte edilir.

Havalandırma, yemek kokuları ve banyo ve çamaşırların yıkanmasından kaynaklanan nem gibi günlük yaşamdan kaynaklanan iç havadaki kirleri giderir. Yapı ve iç dekorasyon malzemelerinden kaynaklanan emisyonlar aynı anda ortadan kaldırılır. Havalandırma, konut sakinlerinin refahı ve bina yapılarının korunması için gerekli olmasının yanı sıra, yaşam konforunu da artırır.

Modern mekanik havalandırma, çekilen havanın ısısını geri kazanır ve bunu daireye üflenen taze havayı ısıtmak için kullanır. Bu, enerji verimliliği açısından akıllıdır. Besleme havasının ısıtılması, istenmeyen hava akımlarını önler. Modellerinin standart donanımı iç mekân havasının bağıl nemini ölçen bir nem sensörü içerir. Sensör aşırı nem tespit ettiğinde, ünite onu kaldırır. Solunum yoluyla oluşan karbondioksiti algılayan bir karbondioksit sensörü de standart bir ekipmandır. Karbondioksit seviyesi çok yükseldiğinde, sensör havalandırmayı hızlandırır. Genellikle sauna ve duştan sonra veya binada çok sayıda insan bulunduğunda havalandırma verimliliğinin artırılması gerekir. Evde kimse olmadığında havalandırma verimliliği düşebilir.

Daha Fazla Bilgi

 

İletişim